Джерки можна використовувати самі по собі, як закуску або додавати при приготуванні страв. p>
Джерки дуже ситні, в них майже немає жиру – тільки білок, при цьому вони мало важать, тому їх зручно брати в подорожі, спортивні змагання, гірський туризм і просто на прогулянку. Джерки давно використовуються астронавтами і військовими, оскільки можуть швидко наситити в будь-яких умовах. p>
Також, якщо в каструлю з гарячою водою додати джерки, а потім суміш сушених овочів, у вас буде готовий натуральний ситний суп за 15 хвилин p>
Традиційно, джерки готуються з яловичини або оленини. Не рекомендується сушити сире куряче або свиняче м'ясо, оскільки при тривалому зберіганні жир може прогіркнути.
Також, можна використовувати частково приготоване тушковане, запечене, смажене і варене м'ясо. Можна використовувати яловичину, курятину або свинину. Варене м'ясо нарізати на невеликі шматочки або зробити фарш, краще сушити на сітчастому листку. Викласти рівним шаром на лоток і ввімкнути режим 65С або High. М'ясо, яке тушкувалось або запекалось в складі страви, слід нарізати тонко, так щоб м'ясо і овочі сушилися та відновлювалися за один и той самий час. Добре висушена, така страва довго зберігається і легко відновлюється гарячою водою. p>
Щоб приготувати джерки, візьміть нежирну частину яловичини, наріжте м'ясо на довгі смужки товщиною 5 мм. P>
Частково заморожене м'ясо різати легше. М'ясо, нарізане поперек волокон, легше жувати ніж нарізане уздовж. p>
Нарізані скибочки замаринуйте і залиште в холодильнику на 8-10 годин. P>
Для маринаду відмінно підійдуть соєвий і вустерширський соуси, додайте цибулю, сіль, патоку або мед, часник, червоний і чорний перець, трави на ваш розсуд. p>
Після того, як м'ясо добре замаринувалося, викладіть його на лотки сушильного апарату Ezidri і виставите температуру 60-65 С або режим High. p>
Для зручності зняття Ви можете викладати шматочки маринованого м'яса на сітчасті листи. Також, рекомендуємо на нижній лоток покласти суцільний піддон, для того щоб краплі маринаду або води не потрапили всередину підстави сушарки. p>
Домашня сушена риба – відмінна натуральна закуска, яка не містить підсилювачів смаку, консервантів і барвників. P>
Візьміть пісну, свіжу рибу, швидко очистіть, наріжте смужками товщиною 5 мм, замаринуйте і залиште в холоді на 6-8 годин. Маринад повинен містити 4 ч.л. солі на 1 кг свіжої риби.
Покладіть рибу на сітчасті листи на лотках і сушіть 6-8 годин при температурі 60 С або High, поки риба не стане жорсткою і волога перестане виступати, при цьому шматочки не повинні кришиться. p>
Сушені м'ясо і рибу зберігати в герметичних контейнерах в темному, прохолодному місці. При тривалому зберіганні, краще використовувати вакуум або низькі температури. p>